The whole notion of resimmercial design is a rather intriguing concept; basically it involves the melding-together of two distinctly separate fields of design, namely commercial and residential design, in an effort to provide the perfect middle-ground between the home and the office and, hopefully, improve upon the mood and thereby productivity of your workforce as a result.

This is the exact school of thought used in the creation of digital identity agency Objective Subject’s brand new office located within the city of New York. Designed by local studio GRT Architects, the newly-renovated space occupies a series of gabled spaces atop a humble 19th-century building within the city’s Flatiron district. The three existing rooms within these gabled spaces provided the framework for the new office layout.

Img: Nicole Franzen via Dezeen
“When adapting 19th-century buildings to new functions we more often than not find ourselves removing walls to accommodate new users' needs,” said a spokesperson for GRT Architects. “In this case we found that radically accentuating the differences between existing rooms and playing up the separation uniquely suited our client's desire for an intimate work space designed more like a home than an office.”

The three rooms are further differentiated via the artful use of colour –one pink, one blue, and one grey – and saturated with natural light thanks to an array of 16ft (4.8m) pitched skylights. The end result is a truly eye-catching yet homely aesthetic that ties in well with the agency’s existing brand.

“Into this triptych we decanted the functions of a creative office,” said the studio. “One enters through a working kitchen with generous counters at standing height, designed for editing large format printed materials but usable also for informal dining and events.”

As stated above, company employees and visitors alike will enter the premises via a modern kitchen area featuring white walls and light grey floors beautifully accented by an array of linoleum cabinetry in a ‘millennial pink’ hue. A large ‘island’ counter fills the centre of the room, providing an ideal area for eating, working, and even hosting after-hour parties.

Img: Nicole Franzen via Dezeen
Standing in stark contrast to the soft pinks of the kitchen area is the company’s dedicated “nap room”. Fully-carpeted and clad in a deep, dark blue colour, the area serves as not only a relaxation zone but also as a highly suitable location for client meetings; a separate, smaller room is also attached should further privacy be required.

A multi-tiered area towards the back of the room forms the bulk of the seating area, whilst also being the ideal place for a short power nap or to settle down with a book. Once again, large skylights are utilised throughout so as to allow for the pervasion of natural light.

“Poured over with light from the room-sized skylight above, the space envelopes you with an absorbing depth, texture, and acoustic isolation,” said the firm. “Openings between rooms were left deliberately modest to accentuate the sense of departure when passing from one to the next.”

The largest of the three rooms serves as the primary working area for the business. The soft grey colouration and extensive use of skylights within the area creates an open, greenhouse-like feel that is sure to be beneficial in terms of the motivation, happiness, wellbeing and productivity of the workforce within. A series of matching custom-made desks line the walls of the room, being arguably the most office-orientated feature of the entire project.


Sam Bonson

Sam is an aspiring novelist with a passion for fantasy and crime thrillers. He is currently working as a content writer, journalist & editor as he continues to expand his horizons.
Share To:

Unknown

Post A Comment:

0 comments so far,add yours